Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

psihoterapija svetovanjePSIHOTERAPIJA, SVETOVANJE V MARIBORU - VSTOPI  
PSIHOTERAPEVTSKE MODALITETE  
  
psihoterapija
 
 
 

 
 

PSIHODRAMA - predstavitev

Psihodrama je akcijska oblika skupinske in individualne scenske psihoterapije. Ponuja možnosti zabavnega in kreativnega  načina dela, pri čemer so zajeti tako verbalna kot tudi neverbalna komunikacija, facialni izraz ter geste.

Prepoznavna je kot energetsko polna tehnika dela, ki mobilizira vse osebnostne potenciale. Je spontana, domišljijska in inspirativna, vključuje delitev občutkov ter vpliva na  lasten osebnostni razvoj.

Kdo je primeren za psihodramo?

Psihodrama je posebej primerna za osebe, ki trpijo zaradi najrazlišnejših prepovedi ali imajo težave z izražanjem čustev. Zelo učinkovita je tudi pri osebah, ki trpijo zaradi hudih psihičnih motenj. Glede na to, da se lahko uporablja pri vseh starostnih skupinah, pa v zadnjem času njena izredna vrednost prihaja do izraza predvsem pri izobraževalnih treningih z osebami iz poslovnega sveta. Pred-vsem v okviru psihologije organi-zacije, v marketingu ter pri koordinaciji posameznikovega potenciala.

Kaj je psihodrama?
Psihodrama temelji na igri in sponta-nosti. Življenjske situacije so odigrane na improvizacijskem ali izmišljanam odru oziroma prizorišču s pomočjo psihodramskega terapevta in preostalih članov skupine. Dramsko besedilo ne obstaja, ampak se igrajo prizori iz življenja posameznika tako, kot jih on doživlja. Dramska improvizacija zagotavlja čustveno interakcijo, med-tem ko igra omogoča razumevanje pro-tagonistovih želja in fantazij.
Pri igri prihaja do zadovoljevanja potreb z eksperimentiranjem različnih vlog in vedenjem. Poleg olajšane možnosti interpretacije motiva, občutenja in celotnega psihičnega procesa sodelujoči v psihodrami pridobivajo tudi izredno pomembno emocionalno izkušnjo v interakciji s preostalimi člani skupine.

Vir: http://www.osebnost.si/clanki/preglej.php?id=116

 

Psihodrama je  akcijski  oblik grupne i individualne scenske psihoterapije.  Veoma je specifična psihoterapijska, dijagnostička i edukativna tehnika izrasla iz grupne psihoterapije. 20-ih godina 20. stoljeća osmislio ju je i razvio bečki liječnik Jakob Levy Moreno.

Vir: http://www.psihodrama.hr/index.php

 

 
 
 
 

 

MMS - čudežni mineral: ZDRAVLJENJE IN OBNOVA IMUNSKEGA SISTEMA, ODLIČNO POČUTJE.

    psihoterap

ija, svetovanje